THE ORGANIC COMPANY

HVEM ER THE ORGANIC COMPANY?

I The Organic Company jobber vi med økologisk bomull med betydning!

Vi lager grundig design ettersom vi tror på den-enkle-men-bedre-måten å leve på.
Ærlighet, åpenhet og et ambisiøst ønske om å gjøre en forskjell er et bunnsolid fundament for selskapet, grunnlagt av gründer Joy Vasiljev i 2007.

Siden den gang har selskapet utviklet en stor kolleksjon av økologiske tekstiler til hjemmet, som inkluderer tekstiler til badet, kjøkkenet, reiser og meditasjon. Produktene er designet av The Organic Company og, fra tid til annen, co-designet med utvalgte danske designere.

Alle produktene er laget av organisk bomull og sertifisert med den internasjonale organiske standarden GOTS (Global Organic Textile Standard). Denne standarden fokuserer på 2 hovedområder; miljø og sosialt ansvar, og garanterer at alle stoffer er fri for giftstoffer og tungmetaller, og at internasjonale arbeidstakerrettigheter respekteres.

 

SOCIAL AND ENVIRONMENTAL RESPONSIBILITY ARE KEYWORDS IN EVERYTHING WE DO.

 

 

GRUNNLEGGEREN

«Jeg ser en verden i ubalanse. Vi må møte de virkelige problemene der ute. Ved siden av klimaendringene har vi et overforbruk ute av kontroll, vi har utryddelse av en enorm mengde insekter og dyr, vi etterlater oss forurenset jord og tar over mer og mer urørt land.»

Det hele startet for Joy Vasiljev med mange spørsmål. Hvorfor er det så vanskelig å finne tekstiler som kombinerer flott design med økologiske materialer? Hvorfor må vi velge mellom de to?

I 2007 ble The Organic Company etablert med det klare oppdraget å bevise at en ansvarlig virksomhet er god forretning.

Det var ingen lett start. Verden var rett og slett ikke klar. Og folk var uvitende om den ekstremt skitne bomullsindustrien. Nå, 15 år senere, produserer The Organic Company mer enn 200 forskjellige produkter og eksporterer til mer enn 26 land.

I dag er Joy en viktig stemme i debatten om økologisk livsstil, miljø og bærekraft. Hun underviser og holder taler for å åpne folks øyne for at det finnes forskjellige og bedre måter å gjøre ting på.

Gode ​​intensjoner er ikke nok. Endring krever handling.

SERTIFISERTING

The Organic Company sine produkter er laget av 100 % GOTS-sertifisert økologisk bomull.

Økologisk bomull er et naturlig, fornybart og biologisk nedbrytbart fiber. Det er til fordel for bomullsprodusenter og miljøet i utviklingsland ved å unngå de skadelige effektene av giftige plantevernmidler, og de reduserte produksjonskostnadene forbedrer sosiale forhold.

Global Organic Textile Standard (GOTS) er den verdensledende tekstilforedlingsstandarden for økologiske fibre, inkludert økologiske og sosiale kriterier, støttet av uavhengig sertifisering av hele tekstilforsyningskjeden.

Målet med standarden er å definere verdensomspennende anerkjente krav som sikrer organisk status for tekstiler, fra høsting av råvarene, gjennom miljømessig og sosialt ansvarlig produksjon til merking for å gi en troverdig forsikring til sluttforbrukeren.